Сладко от цели портокали

За 1 кг захар се вземат 2 големи портокала. Остъргват се на ситно ренде, набождат се на 4-5 места с игла и се варят по 5-6 минути в 3-4 води, като след всяко изваряване се заливат със студена вода. Огънят трябва да бъде умерен, за да не се напукат. Изваждат се от последнатавода да изстинат.

Сварява се гъст сироп от захарта и 3 чаши вода. Дръпва се настрана от огъня. Нарязват се с остър нож изстиналите портокали на еднакви парчета и се пущат в сиропа.

Сладкото се вари на умерено силен огън, за да не се разкъса плодът. Когато получи необходимата гъстота, прибавя мусе 1 чаена лъжичка винена киселина, с която се оставя да ври още 2-3 минути. Насипва се в буркани,с лед като е престояло 3-4 часа в съда, в който е варено.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *