Инспектори от Автомобилна администрация влязоха на проверка във фирма „Мегатранс”, собственик на катастрофиралия в „Македония” автобус

Автомобилна администрация – Кюстендил започва пълна проверка на фирма „Мегатранс” ООД, чийто автобус преди няколко дни катастрофира в Македония. В проверката участват два екипа на инспекцията, които проверяват всички автобуси и водачи на фирмата, обяви временно изпълняващият длъжността директор на структурата Васко Димитров.

Според справка в регионалната дирекция в Кюстендил през 2015 година фирма „Мегатранс” има съставени два акта, касаещи психологическата годност на водачите, част от които не са имали валидно удостоверение, издадоха инспекторите от Автомобилната администрация.

Проверката на „Мегатранс” е разпоредена от столицата. Ще се проверяват техническите параметри на автобусите, както и документацията на фирмата.

Ще трябва да установим дали автобусът „Сетра”, с който катастрофираха 43-ма учители от София, е преминал технически преглед преди тръгването, както и медицинската годност на водача и работното му време, обясниха проверяващите.

В Македония разследващите все още не са установили причината за катастрофата. Разследването, по което работят македонските власти, продължава.

Както вестник „Струма” писа, на 3 февруари автобус с 43-ма българи катастрофира край Крива паланка в Македония. Група учители от финансово-стопанската гимназия в София се връщали от обучение в Охрид. Жертви при катастрофата няма. 12 са по-сериозно пострадалите, като шестима от тях бяха докарани в България с линейки от болницата в Крива паланка, а шестима са потърсили лекарска помощ след прибирането си в родината.

Първоначалното разследване установило, че пътуването на софийските учители е било организирано от туроператорската фирма „Географски свят“, която след авария на нейния автобус на 4 километра преди Скопие наела за превозвач транспортната фирма „Мегатранс“ от Дупница. От туроператорската фирма казаха, че досега не са използвали автобуси от тази фирма.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *