Обмислете тези 5 неща, преди да започнете връзка с колега

Всички сме били или свидетели на връзки, които са започнали на работното място, или пък сме имали такива. Според някои офисният романс е ужасна идея (останалите колеги ще ви одумват, а и ако се разделите, отношенията ви на работа също ще бъдат обтегнати), според други е най-логичното нещо (прекарваш по 8 часа на ден с този човек, имате много общи теми на разговор). Ако обаче сте привлечени от колега, трябва да помислите внимателно дали да предприемете нещо, пише Business Insider. Имайте предвид следните фактори:

Ако човекът ви е подчинен или ви е шеф, по-добре не се впускайте в романтична връзка. Особено ако става въпрос за началника ви. Това може да съсипе репутацията ви.

Каква е политиката на компанията за връзките на работното място? Някои фирми имат по-стриктни правила, други са либерални. Информирайте са каква е ситуацията и помислете дали си заслужава рискът да изгубите позиции в службата.

Ако не работите пряко с обекта на желанията си, шансът връзката да сработи е по-голям. С човек, който е в друг отдел или друга сфера, имате по-малко пресечни точки в офиса и можете да избегнете евентуални неловки ситуации.

Какви могат да бъдат последствията от подобна връзка? Може ли да навреди на кариерата ви? Ако се разделите, ще направи ли това атмосферата в офиса непоносима? Възможно ли е да доведе до проблеми в отношенията ви с други колеги? Помислете над тези въпроси. Ако отговорите ви карат да се притеснявате за професионалното си бъдеще, по-добре потърсете любовта извън работното място.

Дискретността е изключително важна, пише expert.bg. От вас и партньора ви зависи как ще се справите със ситуацията – дали ще оставите чувствата да пречат на концентрацията ви или ще сложите дебела разделителна линия между служебния и личния живот. Второто определено е за предпочитане.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *