Строителният бос Г. Мавродиев в съдружие с М. Богданов вдигат върху култовото „Морско дъно“ мол с 35 апартамента, магазини, ресторант…

Мол с апартаменти, магазини, ресторант, кафене и банков офис ще бъде изграден в благоевградския квартал „Запад“. Строителството започна вчера на терена между супера „БГ маркет“ и заведението, популярно с името „Галабата“. Мястото бе заградено, поставени са предупредителни табели за строителен обект, но името на фирмата липсваше.

Проучване на вестник „Струма“ показа, че градежът се изпълнява от местния строителен бизнесмен Георги Мавродиев, който има няколко фирми. Най-новата е „Елпида-5” ООД, която регистрирал преди по-малко от месец, на 25 януари, в съдружие с вицепрезидента на Световната федерацията по таекуон-до Марио Богданов, с когото са ортаци отпреди 2 години в друга обща фирма – „Динамика-1” ООД.

Главният архитект Васил Тинчев одобрява разрешително за строеж, което влиза в сила на 28 януари. На 3 февруари „Елпида-5“ ООД получава нотариален акт за учредяване право на строеж върху имота в кв. „Запад“, върху който навремето се намираше кръчмата „Морско дъно“.

Собственици на имота от 1080 кв. м са известните благоевградски бизнесмени Димитър Падарев и Емил Павлов, които са партньори и във фирма „Бистрица” ООД за интертни материали и „Заря“ ООД. Договорът за учредяване право на строеж с управителя на „Елпида-5“ ООД Георги Мавродиев е сключен от тях като физически лица, като в него фигурира и Ружанка Падарева, съпругата на бизнесмена.

Семейство Падареви ще получи 3 апартамента, Емил Павлов – 4, плюс паркоместа, както и по 1/2 идеални части от партера на сградата, където се предвижда строителство на аптека, кафене, банков офис и магазини. Останалите са за строителя.

В сградата, която ще е върху 584 кв. м застроена площ, ще има общо 35 апартамента с подземни гаражи, мазета и асансьор.

Според запознати вече са продадени „на зелено“ няколко апартамента, като цената им е 550 евро на квадратен метър. Колко ще струва новата бизнес инвестиция се опитахме да разберем лично от строителя Георги Мавродиев. По думите на бизнес партньора му Марио Богданов, той е на лечение извън града. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *