40 художници представят темата “За любовта и виното” в благоевградската галерия

Обща художествена изложба по повод празниците Св. Трифон Зарезан и Св. Валентин събира имената на 40 автори в експозицията „За любовта и виното”. Тя ще се проведе в петък, 12.02.2016 г., от 18.00 часа в Градската художествена галерия в Благоевград. Изложбата е с конкурсен характер, като участие ще вземат художници от Благоевград и региона. Всеки от тях участва с  индивидуални творби в жанровете живопис, графика, скулптора, дърворезба, приложно изкуство. Община Благоевград е осигурила пет равностойни парични награди на автори, избрани от компетентно жури. Наградените творби ще останат във фонда  на Градската художествена галерия.

Изложбата е посветена на виното и любовта, като сред заглавията, които са вдъхновени от тези теми са “ Пробуждане”, “Готова за целувка”,  “Вино и любов”,  “Среща” и други.

Датата на Св. Валентин се свързва с традицията влюбените да изразяват любовта си един към друг чрез малки жестове, цветове и изкуство. На същия ден се почита и традиционният български празник на Свети Трифон. Предизвикателството, което Градска художествена галерия и Община Благоевград отправят към жителите и гостите на Благоевград, е да станат част от едно невероятно съчетание на двата опияняващи празника. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *