КАЗУС С ВИСОК ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС! Само ОФК „Пирин“ подкрепи „Левски“ за бърза процедура в Спортния арбитражен съд по делото за отнетите точки

Само ОФК „Пирин“ подкрепи „Левски“ за разглеждане по бързата процедура на делото, което сините заведоха в Спортния арбитражен съд в Лозана за отнетите точки след изхвърлянето на „Литекс“ от „А“ група. Вчера в 13.00 ч. наше време изтече крайният срок, в който футболната ни централа и 9-те клуба в родния елит трябваше да представят своите становища дали са „за“ или „против“ предложението на тима от Герена. Единствено благоевградчани обаче са се вместили в часовата рамка, докато другите отбори не са реагирали, което се приема като мълчалив отказ и искането е било отхвърлено. Така вместо в промеждутъка 22 април-27 май делото ще се гледа по стандартната процедура и решение може да се очаква едва през есента.

За да получи желаното решение, „Левски“ внесе в съда жалба не само срещу БФС, но формално като ответници и срещу останалите отбори в „А“ група, чиито права са засегнати по казуса. Така на всички страни се дава възможност за защита и избягване на ситуация, в която при произнасяне на Темида да бъдат нарушени техните интереси. Клубовете обаче не са задължени да дадат становища, както и се случи.

Нашите ръководители не са се колебали нито за момент да подкрепят бързата процедура, тъй като и „Пирин“ бе лишен от 1 точка, която може да се окаже решаваща в битката за оцеляване. Управителят Венко Попов подписа факса и го изпратихме веднага след пристигането му онзи ден, без да чакаме крайния срок. Защо другите не са го направили, нямам представа. Всъщност за „Монтана“ е ясно защо, все пак заради загубите от „Литекс“ те не са потърпевши, а облагодетелствани, защото скъсиха изоставането си от нас, изясни позицията на „Дъбравска“ 1 гласът на орлетата Велислав Елезов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *