Трима от Сапарева баня с плюшени мечета и шапки сърца на Зимните олимпийски игри

Трима състезатели от клуба в Сапарева баня отлетяха за Лилехамер, където стартираха Зимните олимпийски младежки игри. На изпроводяк 12-те национали получиха подарък по едно плюшено мече от БОК за късмет.

Нанси Окоро и Николай Виячев са двамата български представителки от курортното градче в ски бягането. Клубният им съотборник Петър Велчев е в карето биатлонисти, които на място ще могат да ползват безценните съвети на една от звездите в близкото минало – Павлина Филипова.

В битка за призовите места в алпийските дисциплини влиза Лорита Стоименова от СК „Юлен“. В надпреварата по белите писти в Норвегия се очаква да се пуснат близо 1500 спортисти от 70 страни.

В четвъртък нашите направиха първи тренировки по трасетата, а вечерта се включиха в специалното парти за „добре дошли“, на което пяха и свириха местни групи, а домакините връчиха на всички шапки под формата на сърца. Н. Виячев се похвали, че на по-добра писта не е карал досега и че условията в Лилехамер са близки до тези на Белмекен, където се готвеха националите преди игрите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *