Лидерът на АБВ – Петрич Д. Атанасов: Общинският съветник Ал. Василев да върне парите за мостчето в Самуилово, безобразие е да се толерира определена фирма, балонът за нов морал се спука…

Пряко възложената поръчка от общинското ръководство в Петрич на фирмата на общинския съветник Александър Василев да ремонтира мостчето в село Самуилово срещу 70 000 лв. бе най-коментираната тема вчера в южната община.

Председателят на общинското ръководство на политическа партия АБВ в община Петрич Димитър Атанасов бе категоричен: „Това, което става, е безобразие! Това е най-общо казано с една дума. Недоумявам как е възможно да се толерира определена фирма по такъв начин. Очакванията на хората бяха за нов морал в управлението, за прозрачност, за спазване на закона. Ето че този балон бързо се спука, едва отминават 100-те дни управление на новата власт и виждаме нелицеприятни, неморални неща. Трябва да се опълчим срещу забулените тайни на новото общинско управление в община Петрич. Какво говореха и обещаваха по време на предизборната кампания, и какво правят сега реално, и то само няколко месеца след като са на власт!

Въпросът, който си задаваме, е как и кой извърши оценката, че ремонтът на този обект ще струва около 60 000 лева без ДДС? Кои са специалистите от общината, които оцениха ремонта на това мостче за тази сума, или пък ако е фирма, коя е тя, ако е независим оценител експерт, кой е той? Беше казано преди няколко дни, че веднага общината ще започне ремонт, защо обаче още тогава не казаха на коя фирма са възложили изпълнението на обекта? Общинската власт дължи отговор на хората, защото това са пари на обикновения данъкоплатец и е нормално да се знае къде, за какво и по какъв начин се изразходват.

Бюджетът на общината ще бъде гласуван днес (б.а. вчера) от Общинския съвет, тези средства заложени ли са и как е започнал ремонт, без да е гласуван бюджетът? Ремонтните работи вървят от няколко дни, или ще се гласува със задна дата?

След като в изявлението си за вестник „Струма“ Александър Василев казва, че е допуснал грешка, апелирам за следното: общинският съветник Александър Василев да върне парите на общината, ако вече са му преведени. Ако не са, общината да не му ги превежда. Само по този начин ще бъде поправена тази грешка. А който я е допуснал, нека да отговаря”. Това каза лидерът на АБВ в Петрич Димитър Атанасов.

Скандалът гръмна след публикация на вестник „Струма“ по сигнал на читатели, че кметът на общината Димитър Бръчков е възложил на фирма ,,Александър 49” да извърши ремонта на моста в село Самуилово. Въпросната фирма е собственост на бизнесмена Александър Василев, председател на Сдружението на строителите в общината, същият е и общински съветник от листата на партия „Движение 21“ и като такъв е в тежък конфликт на интереси да печели общински поръчки.

Скандалът е още по-голям, тъй като точно въпросното Сдружение на строителите бе сред най-активните в протестите срещу предишното ръководство на община Петрич, като обвиняваха екипа на Вельо Илиев в липса на прозрачност на търговете и толериране на определени фирми.

Сега, когато „бунтарите“ строители влязоха във властта, много бързо забравиха обещанията към избирателите…

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *