Бивш пожарникар от Гоце Делчев осъди МВР да му плати 12 заплати, общо 10 917 лева

Напусналият по собствено желание през 2015 година гоцеделчевското подразделение на „Пожарна безопасност” старши пожарникар Георги Чакмаков осъди МВР да му изплати полагащото му се обезщетение заедно с лихвите в размер на 10 917,11 лева за прослужени години в системата, представляващо 12 месечни заплати.

Обезщетението, което ще получи, е формирано на база месечната му заплата в размер на 852,88 лв., която е получавал към датата на напускането. Районен съд – Гоце Делчев постанови още МВР да му плати държавна такса в размер на 416.28 лева, както и 172 лева разходи за изготвената съдебносчетоводна експертиза. Решението на Районен съд – Гоце Делчев подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

МВР е трябвало да изплати дължимото обезщетение на старши пожарникар Георги Чакмаков в тримесечен срок от датата на прекратяване на служебното правоотношение, който е изтекъл още на 27.07.2015 г., но до настоящия момент това още не е направено, което го накарало да заведе дело. След напускането на системата Чакмаков е заминал да работи в Германия, за да изплаща големия кредит, който теглил със семейството си за построяването на къща за гости.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *