Късали дрехите на горящия Добрин, ударен от ток върху влак заради селфи

Състоянието на 14-годишния Добрин Добрев, който бе ударен от волтова дъга на гара Филипово в Пловдив все още е критично. В сряда следобед седмокласникът бе приет в болница с тежки изгаряния след опит за селфи върху влакова композиция. Пред TNS.bg очевидци разказаха, че при преминаването на високото напрежение през тялото му, дрехите на момчето пламнали. След токовия удар то паднало от цистерната, на която се било покатерило и си ударило главата.Пръв на мястото на инцидента се оказва работник от гарата- Дончо Терзийски. 

Виждайки дим, веднага отива да види какво се е случило. Там той се натъква на раненото момче и веднага вика свой колега. Двамата късат горящите дрехи, свалят ги от тялото на Добрин и викат екип на Бърза помощ.
Недалеч от мястото на инцидента Дончо забелязва още хлапета, държащи телефони.

Оказва се, че преди инцидента седмокласникът е бил с още 12 негови приятели на беседка близо до мястото на инцидента. Хлапетата решили да си вдигнат адреналина, като се снимат върху локомотив. 

Двете най-смели момчета се покатерили върху цистерни, които били спрени на гарата.На тях обаче е нямали стълби. Тийнейджърите са се покатерили по болтовете стърчащи по цистерните. Това съобщи пред TNS.bg Ангел Николов началник енерго дирекция Пловдив. Според него децата са се покачили, за да си направят селфи. Едното от тях успяло да слезе, но Добрин , който бил по-висок, попаднал във волтова дъга. Пада и си удря главата. Изпада в безсъзнание. На място пристига линейка. Тя отвежда седмокласника в Клиниката по термични травми на УМБАЛ „Свети Георги“ .

Приятелите на Добрин обаче са категорични, че момчетата не са си правили селфита. Един от тях се свърза с репортер на TNS.bg. Той разказа, че във въпросния ден са били заедно и никои не си е правил селфи на цистерните. Две от децата се качили върху цистерните, но Добрин не видял жиците, изправил се и се докоснал в тях.
Към момента седмокласникът е в термичен шок и 55% изгаряния, а лекарите продължават да се борят за живота му.

Момчето е контактно, като е заявило на лекарите, че не помни нищо от инцидента. То е с голяма рана на главата, но няма тежка черепно-мозъчна травма. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *