Refan-728×90-July-2019

Само заменете захарта с това нещо и килограмите ще започнат да се топят сами

Ако ви кажем, че бихте могли да се преборите с излишните килограми, когато хапвате по лъжица мед преди сън, как ще се почувствате? Изследователи вече доказват този ефект. Вкусната медна диета е доста проста, пише “За жената”.

Освен това води до метаболитни промени – от една страна, ви помага да се преборите с желанието за сладки изкушения по време на диета, и от друга – изгаряте повече мазнини по време на сън.

С този меден режим имате реален шанс да се лишавате от малко повече от килограм само за седмица, при това без да броите калории. Той е дело на експерта по хранене Майк Макинс, който след години проучвания открива, че уникалната комбинация от естествени захари в меда го превръща в почти идеална храна за диетичното меню.

Всичко, което е нужно да направите е – да замените захарта, която обичайно приемате, с мед. А вечер преди лягане – да консумирате по една лъжица мед. По този начин ще затворите почти напълно онези механизми в мозъка си, които ви карат да приемате сладки храни и напитки.

Именно „гладният мозък” е причината да изпитваме непреодолимо желание за консумация на сладки храни. Гладният мозък е стресиран мозък. Той ще изпраща коктейли от химически съобщения, за да си набави още захар от всеки възможен източник.

С метода с меда наруши изцяло този омагьосан кръг! Чай с мед преди лягане Топъл чай понижава нивата на стрес. Освен това помага за по?здрав сън, докато тялото ви изгаря мазнини. Интересен факт е, че много диетолози поставят меда в същата категория, в която попада и бялата захар.

Да, медът е богат на фруктоза и захароза и може да се очаква да действа по същия начин на тялото – повишавайки нивата на кръвна захар. Но действително се случва точно обратното.

Медът е създаден от растителен нектар, извлечен от пчели. Той е един вид „естествен завод”, който частично преработва захарта, променя структурата й, с което повлиява на метаболизма. Преди време пък специалисти от Дубай доказаха, че само с лъжица мед можем да намалим нивата на кръвната си захар, какъвто обратен ефект постига лъжицата бяла захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *