Сьомга тепаняки и шоколадово суфле донесоха на Г. Рошкова приза „Най-добър млад готвач“ в Банско

Галина Рошкова, Мария Джолева и Радослав Касапинов спечелиха призовите места в първия кръг на станалото вече традиционно състезание „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”, което се организира ежегодно от Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм в Банско.

След оспорвана надпревара първата награда и приза „Най-добър млад готвач“ спечели Галина Рошкова, която приготви като истински майстор-готвач сьомга тепаняки и шоколадово суфле.

Конкуренцията за първото място и приза „Най-добър сервитьор” беше жестока и след дълги размисли журито подели наградата между Мария Джолева и Радослав Касапинов, които показаха истински професионализъм и перфектни знания при сервирането.

В състезанието участваха ученици от 10 и 11 клас, като идеята е в реална обстановка да демонстрират знания и умения, усвоени в часовете по „Организация и функциониране на кухнята и ресторанта”. Те бяха оценявани от авторитетно жури, в чийто състав бяха управителят на комплекса домакин Теодора Лазарова, главният му готвач Бележкова и директорката на гимназията Стефка Христова.

Емоции и хумор по време на състезанието също не липсваха. То стартира с артистичната демонстрация как се приприготвя традиционна банска капама, която направи единадесетокласникът Николай Колчев, който е известен с шегаджийската си натура.

Учениците получиха и ценни съвети от председателя на журито Теодора Лазарова за реализацията им като добри професионалисти в областта на хотелиерството и туризма. Тя изрази и задоволството си от подготовката на учениците, с които от няколко години провеждат успешно дуално обучение.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *