Инфаркт покоси петричкия бизнесмен-бунтар Вл. Божиков

На 58-годишна възраст вчера почина петричкият бунтар Владимир Божиков. Той е син на някогашния кмет на Петрич от времето на социализма Стоил Божиков. Владимир Божиков се занимаваше с транспортен и спедиторски бизнес.

Той е починал в хотел в село Баня. Вчера тялото му бе транспортирано в Благоевград за аутопсия.

Според заключението на съдебния медик Божиков е издъхнал от инфаркт.

Владимир Божиков пристигнал в с. Баня завчера и се настанил в хотела. Резервирал бил стая само за 1 нощувка. Около 8 часа сутринта вчера, навръх Трифон Зарезан, на рецепцията е подаден сигнал, че той е припаднал в банята в стаята си. Незабавно на място е извикан екип на Спешен център – Разлог, който само констатирал смъртта на Вл. Божиков.

Владимир Божиков бе член на управителния съвет на Сдружението за гражданско управление и контрол на община Петрич. Неспокоен и чувствителен, той реагираше на всяка несправедливост в обществото. Вчера членовете на Сдружението за гражданско управление и контрол на община Петрич разпространиха съобщение, в което се казва:

„На 58 години почина най-известният петрички борец за граждански права и справедливост Владимир Божиков-Странджата. Сдружението за гражданско управление бе учредено в неговото заведение – „,Ташовото кафе” в центъра на Петрич, с цел да защитава интересите на обикновените хора и да отстоява принципа за спазване на законите и прозрачността на управление от властта. Отиде си един човек, който бе радетел за правдата и справедливостта. Днес нашата болка и скръб е голяма, защото не само ни напусна един от сдружението. Ние скърбим за загубата на приятеля Владо Божиков. Всички ние, петричани, загубихме човек, който носеше в себе си неизчерпаема енергия, непримирим и боеви дух, човек, който с интелекта си и със смелостта си даваше тласък за много идеи…”

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *