Петричанинът, отрязал главата на жена си от ревност, застава на подсъдимата скамейка

39-годишният петричанин Васил Методиев, който преди година и половина закла жена си от ревност, застава на подсъдимата скамейка. Обвинителният акт вече е внесен в Окръжен съд – Благоевград и предстои разглеждане на делото.

Методиев ще бъде съден за жестокото убийство на Вишна Герасимова на 10 август 2014 г. Тя била няколко години по-възрастна от него, но Васил я прибрал при него в къщата му на ул. „Струма“ в ромската махала и заживели на семейни начала. На 9 август вечерта двамата си легнали, но Васил се събудил около полунощ и не намерил жена си в леглото. Той станал да изпуши една цигара и видял как Вишна излиза от кола с гръцка регистрация, в която имало мъж на около 50 години. Васил стоял в тъмното и изчаквал жена си да се прибере. Когато влязла, той светнал лампата и я попитал какво прави в колата. Тя му си изсмяла, ударила му два шамара и тогава на него му паднало пердето. Грабнал кухненския нож и го забил в шията на жена си. Тя паднала на земята обляна в кръв, но продължила да обижда мъжа си и да нарежда: „Яж ми п…та, те сега ти изкарах 20 години затвор“. Вбесен, Васил завързал ръцете на Вишна и притиснал с кърпа шията й, за да спре кръвотечението. Тя обаче не спирала да го обижда и тогава в пристъп на ярост той отново взел ножа и с един замах й отрязал главата. След това взел въжето и отишъл да се обеси на ореха, но не му стигнали сили. Върнал се в къщата, запалил цигара, обадил се в полицията и казал: „Елате, утрепах жена си”. Когато униформените пристигнали, заварили Васил Методиев до покрития с дрехи обезглавен труп на 44-годишната Вишна Герасимова.

Тази фактическа обстановка е описал той в пълните си самопризнания, които направил пред разследващите полицаи, а след това и пред дежурен съдия.

Вишна имала 12 деца от различни мъже и живеела на различни места – ту в Благоевград, ту в Сандански, за последно се задържала в Петрич при по-младия от нея Васил, който работил като гладач в шивашка фирма. На него не му родила дете.

След убийството той е с постоянна мярка „задържане под стража”. Васил не е осъждан, а за престъплението, в което е обвинен, по чл. 116, ал. 1, т. 6, се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *