76-г. пернишка физичка г-жа Габровска посрещна бившите си ученици отпреди 40 г. с брилянтна памет, помни ги с 3-те им имена, номера в дневника и белите им

Малко повече от 4 десетилетия след дипломирането си като геофизици на Техникума по минна промишленост “Христо Ботев” в Перник, част от някогашните луди глави и безгранични мечтатели се събраха пред остарялата сграда на техникума и посрещнаха с цвете любимата си класна г-жа Габровска. Без изключение всички присъстващи – Елка Бачийска, Рени Георгиева, Снежка Стоименова, Валери Аргиров, Снежи Кирилова, Иво Георгиев, Александър Николов, Лидия Мицева, Кирил Стоименов и др., разпознаха в бързащата към тях възторжена, слаба и енергична жена 76-годишната физичка, която преди толкова години водеше „б“ паралелката им. Всички останаха изумени от паметта й, след като тя си ги спомни не само по направени бели, но още и с трите им имена и номера, под който са били записани в училищния дневник.

Габровска и поотрасналите й вече ученици се сетиха с умиление за тези, които вече не са сред тях – Пламен от симитлийското с. Брежани, загинал нелепо като войник, и съселянина му Фьодор, починал от болно сърце, Илия Ковачев от Сандански, волейболиста Бобеца… след което се впуснаха в мили ученически спомени и разкази за настоящето си. Всички бяха категорични, че може да са поостарели физически, но сърцата им са запазили младостта си.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *