Ексвътрешният министър Веселин Вучков стана професор, чете на ЮЗУ студенти лекции за разузнаването

Бившият вътрешен министър Веселин Вучков стана професор по наказателен процес. Той придоби академичната длъжност, след като се яви на конкурс пред седемчленно научно жури от Академията на МВР, където преподава. Комисията даде положителна рецензия на последните му трудове – монографията „Образуване на досъдебно производство: актуални проблеми“, както и на сборника „Тълкувателни решения на ВКС по наказателни дела“, които бяха издадени през последните месеци.

Новината, че Веселин Вучков е станал професор, вчера бързо се разнесе сред студентите от Правно-историческия факултет на Югозападния университет. Освен че преподава на задочници по наказателен процес, той започна да води лекции и на студенти редовно обучение по най-новата специалност „Национална сигурност“, която бе разкрита в благоевградския вуз с активното съдействие на ексминистъра. В рамките на специалността проф. Веселин Вучков чете лекции на 50-те студенти по новата учебна дисциплина „Правен режим на разузнавателната служба“, където има богат опит като законотворец.

Той е съавтор на 4-те закона в сектор „Сигурност” – за ДАР, НСО, военно разузнаване и общия рамков закон, които влязоха в сила през 2015 г., след като бяха приети от сегашното Народно събрание. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *