Прекратиха дело срещу сводници, карали две дупничанки да проституират в Гърция

Административеният ръководител на Дупнишки районен съд прекрати съдебно производство срещу двама сводници и го върна на Районна прокуратура. Братовчедите Асен и Боян Огнянови от Дупница са осъдени в Гърция на 7 г. затвор и 10 500 лв. за склоняване към проституция на две млади жени от Дупница – Детелина В. и Аделина И. Двете израстват в Дома за деца, лишени от родителски грижи в Дупница.

Асен и Боян Огнянови им обещават добра и доходоносна работа в Гърция. Първа отива там Детелина с надежда за по-добър живот. Веднага щом пристигала в гр. Едеса, сводниците взели личните й документи. Тероризират я и я карат да проституира. Два месеца по-късно завеждат и Аделина, която също е малтретирана и принудена да проституира. Част от заработените пари момичетата давали на братовчедите. Те нямали достъп до други хора освен с клиентите и сутеньорите.

Детелина успяла да се измъкне и подала жалба срещу Асен и Боян Огнянови в съда в гр. Едеса. Околийската прокуратура там е наложила по 3000 евро глоба на братовчедите и заповед, с която се забранява на сутеньорите да доближават жертвата си. Присъдата е издадена за сексулна експлоатация и незаконно задържане.

Аделина и Детелина подали обща жалба срещу Асен и Боян Огнянови, които продължават да ги използват за сексуални услуги на клиенти, а ако откажат, ги бият и насилват въпреки забранителната заповед на съда. По жалбите на двете жени Смесеният заклет съд в Килкис, който е първоинстанционен, е осъдил Асен Огнянов на 7 г. затвор и 10 500 евро глоба, братовчед му Боян – на 6 г. затвор и глоба от 10 500 евро. Наказанието си те обжалвали пред Смесения заклет апелативен съд в Солун. Делото е насрочена за април 2017 г.

Позовавайки се на тези обстоятелства и невъзможността на двамата подсъдими да се явят лично в съда в Дупница и да дадат показания, съдия Ели Скоклева върна делото на прокуратурата, позовавайки се на европейското право, че за едно и също престъпление дадено лице не може да бъде съдено в две европейски държави. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *