В сезона на грипа: Баща едва не загуби дъщеричката си, защото пропусна едно просто нещо

По време на сезона на простудите и грипа, родителите са свикнали да виждат децата си с постоянно течащ нос и може би дори с периодична кашлица. Но родителите на новородени могат да се сблъскат с тези състояния по всяко време на годината.

Пожелал анонимност баща, решава да сподели своята история в социалните мрежи, след като малката му дъщеричка почти губи битката със смъртта.

„Искам да ви запозная с моя малък боец. Преди 3 седмици дъщеря ми бе приета в болница с вирусен менингит. В началото я прецениха като по-лек случай. Няколко дни по-късно тя беше на косъм от смъртта, мислихме, че ще изгубим битката за живота й“, пише той.

След като момиченцето е прието в най-близката болница, състоянието му се влошава. Лекарите преценяват, че е по-добре малката пациентка да се премести в дружа болница. „Веднага след като педиатричната екип пристигна в болницата, за да я вземе, тя изпадна в безсъзнание. Веднага я сложиха на изкуствено дишане. Оказа се, че малката се бори с тежка пневмония, вследствие на вирус. Белите й дробове бяха засегнати сериозно. Излишно е да казвам, че не знаех какво ще стане с детето ми цяла седмица”, коментира таткото.

Респираторният синцитиален вирус (RSV) често е неразличим от типична простуда, като за седмица – две организма успява да се пребори с него. При бебета и възрастните хора, обаче, може да доведе до по-сериозни здравословни проблеми, включително бронхит и пневмония. Заразата за малко не коствала живота на малкото момиченце.

И все пак, могат да се предприемат мерки, за да се предотврати разпространението на болестта. Те са съвсем прости, като например, когато кихаме да слагаме ръка пред устата, а след това да си мием ръцете. Този прост навик може да предотврати заразяването на околните.

Бащата, който споделя своята история, отбелязва колко горд е с дъщеричката си, като с „малък боец“, който е преживял толкова ранна възраст. Въпреки че той не каза как точно дъщеря му се е заразила с вируса, завършва поста си със следния извод: „RSV не е шега! Не знаех много за него, докато преди броени дни той едва не прекърши живота на дъщеря ми. Моля, не забравяйте да измиете ръцете си преди да докоснете децата си.“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *