Тест със стафида показва шансовете за успех на детето Ви

Британски психолози твърдят, че малките деца, които могат да устоят 60 секунди на изкушението да изядат една стафида, имат по-големи шансове за успех в ученето, съобщи в. „Дейли телеграф“.

Макар и тази задача да не изглежда толкова трудна, повечето малки деца не могат да упражнят такъв самоконтрол и се провалят. Тези, които успеят да изчакат цяла минута, са предопределени за успех, твърдят психолозите от университета на Уорик.

тест със стафида, деца, успех

За проверката стафидата се поставя под чаша и на детето се казва да чака, докато му бъде разрешено да я изяде. Тестът може да бъде направен и с шоколадов бонбон или някакво друго изкушение. Той проверява колко продължава вниманието и капацитетът за учене.

Играта със стафидата е ефективно средство за оценяване на задържащия контрол при малките деца. Той е много бърз – до пет минути и може да се използва в клиничната практика за откриване на децата, които могат да имат проблеми с вниманието и ученето. По-добрият задържащ контрол на възраст 20 месеца предсказва по-добро регулиране на вниманието и постижения в училище на възраст 8 години.

тест със стафида, деца, успех

Тестът би трябвало да се прави от професионалисти. Ако родителите решат само да проверят гениалността на децата си, резултатите може да са различни, съобщава дело.бг.

Тестът е подобен на друг, разработен през 60-те години на миналия век от учени в Станфордския университет. Те предложили на деца да получат веднага бонбон или да изчакат 15 минути за два бонбона. Проследяването на участниците показа, че проявилите търпение деца постигнали много по-голям успех в живота.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *