Премиерът изпраща Трифон Иванов

Премиерът Бойко Борисов ще бъде във Велико Търново за поклонението пред легендарния футболист на националния отбор Трифон Иванов.

Церемонията започва в 13 часа в Двореца на културата и спорта в старопрестолния град.
Семейството на Трифон е помолило медии да не бъдат допускани до залата, където ще влизат тези, които искат да се простят с легендарния футболист, който получи масиран инфаркт в събота сутринта и почина в къщата на приятелката си Валя в близкото село Самоводене.

Близките не искали да се травмират малките деца, защото третата му дъщеря е само на 10 години, а внучката му, която така и не видя, е само на 4 месеца.

“Това е желанието на семейството и няма как да не се съобразим с него”, каза временният шеф на съдийската комисия Петър Петров, който е бивш заместник-председател на общинския съвет във Велико Търново.

Спортният министър Красен Кралев издаде заповед, с която Трифон Иванов получава посмъртно “Венец на победителя”, новия знак на ведомството, съобщава 24 часа.
Бившият съотборник на Трифон Гошо Гинчев ще занесе наградата на покрусеното семейство. Той ще поднесе и венец на погребението.

Защитникът на ЦСКА Кирил Динчев е готов да се откаже от фланелката с №3 до края на този сезон като почит към великия защитник на “червените”. Той щял да разговаря с шефовете на отбора за това.

Динчев играе с този номер от началото на сезона, но сега бил съгласен да се потърси друг вариант. В момента при “червените” има няколко свободни номера.

Има предложение и до БФС повече никой да не играе с този номер в националния отбор и така завинаги Трифон Иванов да остане част от него. Последната фланелка да бъде връчена на семейството му по време на поклонението.

Подобно нещо се прави в клубни отбори, като до момента единствено Аржентина се опита да прати в пенсия 10-ата на Диего Марадона при националите.

Идеята има подкрепата на целия изпълком на БФС. За поклонението тръгват абсолютно всички началници във футболната ни централа, както и националният селекционер Ивайло Петев и неговите помощници.

Очаква се и всички клубове от “А” група, както и тези от района на Велико Търново да пратят представители на поклонението. До сетния си дъх Трифон бе шеф на регионалния съвет на футболния съюз.

Едно от последните неща, които свърши, бе да направи зимен турнир за деца, който се проведе точно в Двореца на културата и спорта във Велико Търново, където ще бъде поклонението днес. Обадил се и до София да го пуснат в сайта на БФС, но нито една медия не го отразила.

Привърженици на ЦСКА от цялата страна се стягат да пътуват за поклонението.
Първи обаче ще се съберат бишите му съотборници в “Етър” заедно с треньора си Георги Василев. Тяхната сбирка е в 10 сутринта в едно от кафенетата на стадион “Ивайло”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *