Прощаваме се с Трифон Иванов

Във Велико Търново 17 февруари е обявен за ден на поклонение пред тленните останки на футболната легенда Трифон Иванов. Въвежда се пропускателен режим в Двореца на културата и спорта, където от 13 ч. ще се състои прощаването с почетния гражданин на старопрестолния град, информират от общината.

Гражданите ще влизат през централния вход на ДКС „Васил Левски“, като ще се ползва дясното крило. Излизането ще става отново през централния вход, но през лявото крило. Организаторите апелират участващите в поклонението да се придвижват бързо, за да не се създава напрежение, пише „24часа“.

През днешния ден се въвежда и временна организация на движението в района около Двореца на културата и спорта. Улица „Краков“ ще бъде затворена във времето от 9 ч. до приключване на поклонението, като рестрикцията се отнася за участъка от кръстовището с ул. „Арх. Георги Козаров“ до пресечката с бул. „България“.

Ограничени за движение ще бъдат и следните отсечки: ул.“Княз Александър Батенберг“ – от кръстопътя с ул. „Краков“ до пресечката с ул. „Толедо“; ул. „Толедо“ – от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг“ до пресечката с ул. „Мария Габровска“; ул. „Мария Габровска“ – за еднопосочното движение от ул.“„Краков“ до кръстовището с ул. „Толедо“; ул. „Проф. Илия Янулов” – в района на влизането и излизането към ул. „Толедо“ и общата им пресечка; ул. „Велики Преслав“; ул. „Петър Матанов“.

За периода на временната организация на движението се променя и маршрутът на автобусна линия №5 в посока към и от квартал „Колю Фичето“, уточняват от местната администрация.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *