Напрежение по границата! Изнервени шофьори скачат срещу гръцката блокада

Продължава пълната блокада на пункт „Kулата“. В понеделник преди обед български шофьори и превозвачи устроиха контраблокада на границата, заради неспазен пропускателен режим от протестиращите гръцки фермери. На пътя останаха блокирани стотици камиони и десетки леки коли и автобуси. Днес контраблокади се очакват на всичките ни гранични пунктове с Гърция. Нашите превозвачи са категорични, че няма да отстъпят, докато гърците окончателно не изтеглят тракторите си от браздата.

Всеки момент се очаква да започне и блокадата на ГКПП „Капитан Петко войвода“. 

Припомняме, че във вторник граничният пункт „Кулата – Промахон” се оказа блокиран от двете страни. В отговор на блокадата на гръцките фермери български шофьори на свой ред блокираха с жива верига границата с Гърция. Така от 13,00 часа вчера пунктът бе затворен за преминаване на превозни средства от всякакъв тип, пише блиц. Причината за недоволството на българските шофьори е поредното нарушение от страна на гръцките фермери на споразумението за осигуряване на времеви прозорец за преминаване на тежкотоварни автомобили. 

Българските шофьори се заканиха, че няма да вдигнат своята блокадата, докато граничните пунктове не бъдат изцяло отворени за преминаване. Тя заявиха, че ГКПП „Кулата – Промахон” ще остане затворен за преминаване на всички видове превозни средства през цялата нощ, като имат готовност блокадата да обхване и останалите гранични пунктове по границата с Гърция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *