Mладеж с тахикардия след предозиране с хранителни добавки и тренировки, настанен в кардиология

Всичките 42 легла във вътрешно и кардиологично отделение на общинската болница в Дупница са заети от пациенти с обострени сърдечносъдови проблеми и пневмонии, съобщи финансовият директор на болницата д-р Крум Бонев.

Сред пациентите в кардиологичното отделение има и дупничанин на 23 години. Той е прекалил с хранителни добавки и тежки тренировки за натрупване на мускулна маса. Младежът получил тахикардия от претоварване на сърцето.

Част от пациентите са със сърдечни проблеми, обострили в резултат на рязката промяна на температурите от минус 20 до плюс 20 градуса. Организмът трудно се приспособява при такава амплитуда на темепературите, което води до сърдечни кризи, обясниха лекари от кардилогично отделение.

Във вътрешно отделение пациентите са с пневмонии вследствие на прекарани вирусни инфекции. „Няма свободни места за настаняване на нови пациенти. Търсим вариант да разрешим проблема, единият е пациентите с по-леко изразена сърдечна криза да ги настаняваме в инфекциозно, там в момента има и деца с пневмонии, тъй като детско отделение също е препълнено“, допълни д-р Крум Бонев.

Новата здравна карта предвижда болничните легла в трите болници в Кюстендилска област да се намалят със 146, което ще затрудни болниците и пациентите в пиковете на вируси.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *