Човек на ГЕРБ оглави СИК в Долна Крушица за новия кметски избор, заместникът е от БСП, секретарят от ДПС

Общинската избирателна комисия в Петрич назначи членовете на секционната избирателна комисия /СИК/ в Долна Крушица, където на 13 март ще се проведат нови избори за кмет на селото. Янко Стоянов от Политическа партия ГЕРБ бе определен за председател на СИК. Заместник е Александър Главчев от БСП, а секретар е Трайчо Трайков от ДПС. За членове са назначени Костадин Стойков от ГЕРБ, Гергана Гиздова-Тапанска от Патриотичния фронт, Уляна Банчева от партия „Атака” и Стефан  Кърпачев, който е назначен служебно от ОИК.

Трима са регистрираните кандидати за кметския стол в Долна Крушица – Митко Тилев от ГЕРБ, Борис Тупаров от БНД и Симеон Тилев от БСП.

Решението за състава на СИК подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му, поясни председателката на ОИК адвокат Антоанета Янчева.

На проведените местни избори през октомври 2015 година за кмет бе избран Борис Тупаров на първия тур с много малка преднина. Вторият Митко Тилев обжалва избора му в Административен съд – Благоевград и магистратите касираха вота. При разпореденото от съда преброяване бяха открити несъответствия между написаното в протоколите и действителните бюлетини.

Разликата от вота през октомври 2015 г. е, че тогава Борис Тупаров се яви от местната коалиция „Роден край”, а сега е номиниран от БНД.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *