Смелата продавачка, набила крадец с пистолет е ЮЗУ възпитаничка

Смелата продавачка от врачанското село Търнава Силвия Йотова, която прогони въоръжен обирджия с метла е ЮЗУ възпитаничка. Самата Силвия разказа, че е завършила „Педагогика” в благоевградския ВУЗ. На въпрос не са ли мислили със семейството си да се преместят в по-голям град заради високата престъпност и голямата безработица в Северозападна България, смелата продавачка бе категорична, че като студентка е живяла вече в голям град като Благоевград и предпочита да живее със семейството си в Търнава. Въпреки, че е завършила „Педагогика” тя никога не е работила като учител.

Както стана вече известно всичко се случи към 21,45 часа в неделя вечерта, малко преди магазинът да затвори. Крадецът с маска влезе, насочи пистолет към магазинерката, с другата ръка и? подхвърли черна чанта и настоя жената да сложи в нея оборота за деня. Обирджията е стреля в тавана, всичко това се видя от камерата в магазина.

На твърденията в социалните мрежи, че това е нагласена история Силвия отговари: „Не, това е истински случай и не пожелавам на никого да му се случи”. Чак сега тя осъзнава, че е била в истинска опасност. Силвия е омъжена и има малко дете. Мъжът й се шегува, че след този случай няма да смее да я закача.

Хората от селото помнят Силвия като палаво дете и мъжко момиче. Тя ще получи награда от собственичката на магазина Галя и от кмета на селото Габриела Раловска. И двете обявиха, че са изключително благодарни на младата жена. Има идея да я направят селски полицай, а някои дори вече я наричат шериф.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *