Пълна блокада и на Илинден, и Маказа от утре

Утре в 9 часа превозвачите ще затворят граничните пунктове Илинден и Маказа за всички видове превозни средства.

Пропускателният пункт Златоград – Термес ще бъде блокиран в петък от 9 часа, каза Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Остават блокадите на Кулата и Капитан Петко войвода. Протестните действия на шофьорите ще продължат до пълното освобождаване на границата от страна на гръцките земеделци.

В отговор на гръцките действия родните превозвачи организират контрапротест по всички гранични пунктове между двете страни, каза Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи:

„От утре сутринта, в 9 часа, българските превозвачи ще протестират спрямо гръцките блокади на граничните пунктове Маказа и Илинден и в петък от 9 часа – на Златоград. Ще протестират, докато се намери трайно и генерално решение на гръцките блокади. Българският автомобилен бранш не може да търпи повече подигравките на гръцките фермери, да се пита дали да вземе товари за Гърция, защото, както видяхте, през последните 3 седмици започнахме да играем на тото дали ще пуснат или не товарните автомобили“.

Арабаджиев уточни, че до момента загубите за транспортните фирми са милиони евро:

„Общите загуби на транспортните фирми са над 10 млн. евро. Ако ние стоим безучастно – виждаме, че българското правителство няма с кого да преговаря, защото гръцкото правителство не може да преговаря с гръцките фермери, българският автомобилен бранш губи пазари, получава неустойки и вече сме притиснати до стената“.

Превозвачите планират поетапно затваряне на границата с Гърция, за да може българските граждани, които се намират в южната ни съседка, да се изтеглят от страната безпрепятствено.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *