СКАРАТА НА КУЛАТА ЗАДИМЯ! Българите сложиха пържолите, румънците тиганите, никои не вдига бяло знаме

Стотици българи, сред които семейства с деца бедстват вече над 24 часа на гръцка територия, блокирани от контра-блокадата на българските превозвачи.

Нашите леки автомобили са наредени на около километър преди границата в очакване вдигане блокадата. Село Промахон е изпълнено с български автомобили, блокираните искат нашите власти да се договорят с гръцките за вдигането на блокадата. „Тук сме вчера от 10.40 часа, няма хляб, няма вода, тоалетни, хората от селото ни гонят, сред нас има деца, хората нямат пари, добре, че си помагат, дават си на заем. Никой не взема отношение, за да се реши проблемът, държавите да се намесят”, казват блокираните преди Промахон прибиращи се от Гърция българи.

Те не могат да влязат в България заради блокадата на нашите превозвачи. От вчера в 11 часа те не пропускат леки автомобили и автобуси. Нашите са блокирани преди границата, непосредствено преди гишетата за заплащане тол такси на гръцка територия. Магистралата е преградена от гръцки полицаи, на място има и спецчасти. На място е паркирана една каравана, която предлага сандвичи и кафе. 27-ми час продължава контра-блокадата на българо-гръцката граница от нашите превозвачи. Те са категорични, че няма да отстъпят докато не се махнат тракторите от Промахон на гръцките фермери.

Опашката пред Кулата е над 12 км, половината от нея двойна. Българи и чужденци приготвят обяда си, някои чакат вече трети ден. На опашката се готви обяд, румънците пържат яйца пред ТИР-а, а българи пекат пържоли върху автовоз, пътуващ за Италия. Преди малко протестиращите превозвачи върнаха влязъл от Гърция автобус с деца, а минути преди това пропуснаха към Промахон два ТИР-а, превозващи овце. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *