Задържаха мъжа, убил и сварил малката Ани

С постановление от днес Окръжна прокуратура-Габрово задържа за 72 часа 30-годишен мъж от Дряново, обявен за издирване с Европейска заповед за арест, съобщиха от прокуратурата.

Назиф А. е обявен за международно издирване въз основа на издадена от Прокуратурата в Атина Европейска заповед за арест във връзка с провеждане на наказателно производство за съучастие в убийство на малолетно дете – 4-годишната Ани, придружено с последващо прикриване на следите от престъплението. Предстои Окръжна прокуратура – Габрово да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ на лицето.

30-годишния Назиф А., известен като Ники, се издирва с международна заповед за арест, издадена от разследващите органи през есента на 2015 г.

Сигналът за изчезването на 4-годишната Ани Борисова бе подаден от майка й, българка от ромски произход. Осем дни бяха необходими на гръцката полиция за разкриването на престъплението. Оттам официално обявиха, че убиецът е собственият й баща. Първоначално 27-годишният родител призна, че е убил детето, но после смени показанията си, съобщава 24 часа. Мъжът разчленил тялото на момиченцето и сварил останките. След това изхвърлял частите в кофите за смет в продължение на няколко дни, за да не буди подозрение.

Когато майката се завърнала от България, бащата й признал за убийството и двамата решили да обявят малката Ани за изчезнала. От полицията в Атина обаче открили в банята на бащата кръв, за която е било установено, че принадлежи на детето.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *