Не вярвам на ушите си: Най-нелепите митове за онова нещо на мъжа

За мъжкия полов член се разпространяват невероятна бройка митове. Често някои от тях пряко или косвено нанасят вреда на психичното и физическото здраве. С цел предотвратяването на тези проблеми, експерти разбиват най-утвърдените от тези митове.

Мит № 1Колкото по-голямо е мъжкото достойнство, толкова по-голямо е удоволствието от секса

Истина: Чиста истина! За това, че „размерът няма значение” говорят само притежателите на скромни мъжки достойнства и неудовлетворените им приятелки. 

Истина, без ирония: Всъщност за жените е важен не толкова размера, колкото диаметъра на пениса, тъй като влагалището е богато с нервни окончания. Що се отнася до идеалния размер, то повечето жени посочват, за оптимални 14-15-сантиметровите органи, а само 6% признават, че мечтаят за „нещо гигантско”. 

Мит № 2. Размерът на половия член може да се определи по външни признаци

Истина: Този мит е широко разпространен сред прекрасната половина на човечеството. Твърди се, че размерът на половия член може да бъде определен по размера на носа на мъжа, неговото стъпало, дължината на безименния пръст и прочие признаци. Битува и версията, че колкото по-вече шум съпровожда струята урина, когато мъжът се облекчава, толкова по-голямо е мъжкото му достойнство.

Дано жените не се разочароват, но нито един от тези митове има някакво основание. Тъй че размерът на половия член винаги е сюрприз. Приятен или не зависи от очакванията на всяка конкретна особа от женски пол. 

Мит № 3. Мъжкият полов член се смалява с възрастта

Истина: Той намалява, но не заради възрастта, а заради натрупаните килограми, когато основата на пениса потъва в мастните тъкани, оформящи увисналото шкембе. Половият член действително може да си съкрати размера при сериозна травма по време на секс, но това са изключително редки инциденти.

Мит № 4. След обрязване мъжкият полов член става по-малък

Истина: Истината в този случай е следната. Тъй като обрязването е несложна операция, то често се извършва от набедени хирурзи, което нерядко води до лекарски грешки, включително и окълцването на повече от потребното плът. Медиците твърдят, че впоследствие засегнатият участък се възстановяна, но частично.

Мит № 5. Мъжкият полов член може да се издъни в решителния момент, както всеки друг мускул

Истина: Да но донякъде. Половият член се състои от пещеристи тела, които по време на ерекция се запълват с кръв. Т.е. мускулатурата не участва в този процес. Именно нормалното състояние на съдовете гарантира яка ерекция.

Лоша новина: Съдовете на пениса са уязвими от всички болести на сърдечно-съдовата система на човека и започват да страдат от тях дори по-рано отколкото съдовете на други органи и тъкани. С други думи появата на проблеми с ерекцията подсказва, че спешно трябва да се провери дали мъжът няма и други здравословни проблеми. zdrave.to

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *