Минерална вода бликна от асфалтираната преди месеци ул. „Хр. Чернопеев“ над Джамията

Почти денонощие гореща минерална вода се излива в средата на платното на ул. „Христо Чернопеев“ 19, над Джамията в Благоевград , на метри от входа на V СОУ, сигнализираха вчера предиобед във вестник „Струма“ читатели с апел за спешна реакция.

„Улицата е прясно асфалтирана, общината само преди няколко месеца положи нова настилка, тъй като предишната бе цялата в дупки и кръпки в резултат на честите подобни аварии. От вчера звъня на всички институции, които предположих, че имат отношение”, обясни Юлиян Георгиев, жител на квартала. „Павел Илиев от „ВиК“ ми каза, че този тръбопровод е собственост на общината и те нищо не могат да направят.”

„Тръбата върви встрани до тротоара, заради нея сигурно 20 пъти е прокопавана улицата, установено е, че тя не подлежи повече на ремонт, защото е износена и трябва да се подмени“, обясни служител към фирма „Стоилов 95“ ЕООД, която до края на 2015 г. по договор с общината извършвала ВиК ремонти в града. Човекът случайно мина с колата си и призна, че само за миналата година минимум 10 пъти е работил по аналогични сигнали за аварии на ул. „Хр. Чернопеев“. Проблемът е заради тръба, която захранва с топла минерална вода плувния басейн от старата баня под Владишкото, но тя вече е много ерозирала и напукана и често избива от нея водата.

„Потърпевши сме всички, които живеем от ул. „Костур“ 5 през ул. „Хр. Чернопеев“ до закрития басейн на  „Хайдукови“, над 200 семейства“, обясни Виктор Стоименов. „В годината по няколко пъти се копае заради едни и същи аварии от спукана тръба, преди 2-3 месеца асфалтираха улицата и колко издържа – виждате! Хиляди левове от нашия джоб отиват на вятъра. Сега пясъкът отдолу под асфалта вече е отмит и утре ще пропадне някоя кола. Децата от училището по няколко месеца заради ремонти или дишат прахта, или газят калта“, допълни той.

„Тръбата е направена преди 20-25 г., май незаконно, идеята била да се загрява басейна, но вместо това водата се пуска в басейна и в резултат конструкцията му е разядена и предполагам, че ползването му е опасно“, допълни Юлиян Георгиев. Двамата със съседа му обобщиха искането на хората от квартала водата да се спре, докато се реши какво ще се прави с тръбата, за да не се превръща новоасфалтираната улица пак в кръпки.

Вчера към края на работния ден течът бе спрян, съобщиха от Общинска администрация.Предстои проучване за изясняване на причините и ще се предприемат мерки за ремонт.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *