Два микробуса ще извозят блокираните на „Промахон“ български шофьори

Два микробуса ще извозят блокираните на ГКПП „Промахон“ български шофьори до наша територия, за да се снабдят с храна и вода. Това съобщи Росен Велев, регионален представител на Съюза на международните превозвачи, пред „Фокус“.

„Днес помолихме министъра на транспорта и Областния управител на Благоевградска област да ни окажат помощ за блокираните на гръцка територия български шофьори и те ни оказаха голямо съдействие, като ни изпратиха два микробуса, които да отидат да вземат нашите шофьори от гръцка страна и да ги доведат до България, за да си напазаруват храна, вода и цигари“, каза още Велев.

Той допълни, че до тази мярка се е стигнало, тъй като гръцките фермери не позволяват на българските превозвачи и институции да доставят храна на блокираните им колеги, намиращи се на територията на Гърция.

Международният отдел на Български червен кръст се е свързал с Гръцкия червен кръст и се очаква подкрепа с хранителни продукти и от тяхна страна за българските шофьори в следобедните часове на деня, съобщи пред „Фокус“ Йорданка Стойчева, директор на Българския червен кръст в Благоевград.

По думите й БЧК работи съвместно с местната власт, с щаба за готовност за реакция при бедствия, с областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, с кметовете на градовете Сандански и Петрич, когато имат нужда от него винаги реагира и се притича на помощ.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *