
Продукти за 5-6 порции:
10-12 глави цвекло
250 г кайма
1 глава лук
1 к.ч олио
1 твърдо сварено яйце
черен пипер
сол
Приготвяне:
Сваряваме цвеклото и го обелваме. Изрязваме от горната страна капачета и ги издълбаваме. Нарязваме издълбаната част на ситно и заедно с дребно нарязания лук и каймата ги запържваме. Отстраняваме от огъня сместа и добавяме ситно нарязаното яйце, черен пипер и сол на вкус. Напълваме издълбаното цвекло, похлупваме ги с изрязаните капачета и ги подреждаме в тавичка. Наливаме останалото олио и 1 ч.ч. топла вода и запичаме за 30 минути в предварително загрята фурна.
loading...