Ръководството на ЧЕЗ се срещна с кметовете от Кюстендилска област, запозна ги с плановете и приоритетите на компанията

Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметовете от област Кюстендил. Домакин на срещата беше областният управител Виктор Янев. Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал запозна представителите на общините от областта с плановете и приоритетите на компанията. Кметовете имаха възможност да зададат своите въпроси и да отправят препоръки към дружеството.

„ЧЕЗ инвестира максималното в рамките на ограничените ресурси, с които разполага, за  подобряване на услугите и качеството на електрозахранването. През 2015 г. в реконструкция и обновяване на съоръженията по мрежата в област Кюстендил вложихме 1 млн. лева. За присъединяване на нови клиенти тук ЧЕЗ инвестира 700 000 лв.“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Ръководството на ЧЕЗ провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация с местните власти на територията, която обслужва. През изминалата седмица представителите на ЧЕЗ се срещнаха с кметовете от област Перник. Предстоят дискусии в областните центрове в Благоевград, Плевен, Ловеч, Враца, Монтана, Видин и в столицата.

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лева в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Отделно 1.6 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, което превръща ЧЕЗ в един от най-големите участници в българската енергетика.

Само в електроразпределителната мрежа са инвестирани близо 845 млн. лева. С тези средства е подменена над една трета от електроразпределителната мрежа в Западна България, присъединени са над 70 000 потребители, а загубите по мрежата са намалени наполовина.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *