Братя Галеви се прибират в Дупница

Пламен Галев и Ангел Христов подготвят завръщането си в България. Дупнишките мафиоти имат планове да са отново на родна земя до година-година и половина.

Бившите барети са в неизвестност от май 2012 г. Двамата избягаха веднага след като на 3 май същата година Върховният касационен съд на Република България потвърди окончателно ефективните им присъди. Те трябваше да влязат в затвора заради ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване. Галев бе осъден на 5 години лишаване от свобода, а Христов – на 4.

През юни 2012 г. Интерпол официално обяви за издирване дупнишките бизнесмени, които изчезнаха, след като чуха присъдите си. Случайно или не, хората, които свидетелстваха срещу тях, започнаха да измират и да ги сполетяват нещастия и вече само един е жив – Антонио Якимов.

Легенди се носят как преди години по време на процеса в кюстендилския съд Пламен Галев застанал разкрачен пред свидетелите в съдебната зала, прокурорите, адвокатите и на висок глас казал на тримата главни свидетели: „За мен вие вече сте мъртви!“.

Последният свидетел, който беше ключов и издъхна, е Пламен Миланов, съобщава Всеки ден. Ден преди новата 2016 година таксиметровият бос и служителката му Теодора Димитрова съвсем случайно се задушиха с газ в офиса на Миланов. Според експертите смъртта и на двамата се дължи на остро отравяне с въглероден оксид, който се отделя при дефект в затворена система на отоплителни уреди, заредени с природен газ.

Според източници на „Всеки ден“ за убийството са платени поне 100 бона на убиец, който е „пипал с бели ръкавици“. Екзекуцията е извършена изключително професионално, така че да прилича на нещастен случай. 
„Никой в Дупница не вярва, че Пламен е починал при нещастен случай. За мен това е автентично убийство. Мафията е жива и отмъстителна. Галеви ги няма, но хората им са тук и духът им витае в Дупница. Не мога да кажа кой го е извършил, но е свързано с делото срещу Братя Галеви.

На няколко пъти, докато течаха делата в съда, те се обръщаха към мен и Пламен с думите: „Вие двамата сте мъртви“. Някой е пуснал газ в помещението, където бяха открити с Теодора“, разказа Антонио Якимов, таксиметров шофьор, който е единственият останал жив свидетел срещу дупнишките ексбарети. Той добави, че още по време на делата е знаел, че нещо ще им се случи, защото показанията на Антонио и Пламен ги заковаха в съда. Има други хора, които знаят за провиненията им, но продължават да си мълчат от страх.

Из града се носят слухове, че Братя Галеви ще се завърнат в България и имат планове отново да завземат Дупница и да наложат същия феодален режим, както преди да излязат на светло. В България техни хора вече им подготвят нещата за завръщането им. Подчинени на Галеви разправят, че скоро шефовете им ще си дойдат и пак ще завладеят региона.

„Те в момента го карат на спестявания. Приходите им от изнудване и рекет секнаха и поради тази причина предпочитат да „вложат пари“ в няколко убийства, за да може да се завърнат и отново да наложат рекет в града“, коментираха пред вестника ни информирани с делата на бившите барети. Според тях дори и след завръщането им в града положението няма да е същото, защото вече са загубили много от ключовите си позиции, а и доверените им хора са намалели доста.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *