Кабинетът „Борисов” 2 оцеля при първия вот на недоверие

Очаквано първият вот на недоверие към кабинета „Борисов“ 2 не успя да свали правителството. БСП и ДПС поискаха оставката на управляващите заради водената здравна политика.

В подкрепа на вота на недоверие гласуваха 80 народни представители, против него – 130, а петима депутати се въздържаха.

Правителството получи подкрепата на ГЕРБ, АБВ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, БСП, ДПС и Атака гласуваха против кабинета, а от БДЦ се въздържаха. Трима независими депутати бяха „за“ вота, други трима – „против“.

Вотът бе внесен от 69 народни избраници от БСП, ДПС и двама независими депутати. 121 гласа бяха необходими, за да е успешен вотът на недоверие.

Обвинения, нападки и напрежение в парламента белязаха дебатите по вота на недоверие към политиките на здравния министър Петър Москов. От опозицията остро го разкритикуваха за разделянето на пакетите, по които Здравната каса заплаща, за пръстовите идентификатори, с които предстои да влизаме в болници и в аптеки, за сливането на болници, както и за скандала с ваксините.

Здравният министър увери след обсъжданията, че е спокоен и не е чул нищо съществено като аргумент срещу водените от него политики.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *