Даскалка свали гащите на 6-г. дете, посини го от бой

6-годишно момченце е било съблечено голо и бито от страшната учителка Елена Георгиева във варненска забавачка. Заради това тя е осъдена да заплати неимуществени вреди от 1000 лева на семейството на детето. Съдебното решение е от 15 февруари, пише „Телеграф“.

Според близки до родителите на битото дете, инцидентът става в ЦДГ 7 „Изворче“. В папките по делото ясно е посочено, че на 8 януари 2015 година, по време на престоя си в ЦДГ детето е било наказано от учителката в 4-та група, която му е свалила панталоните и бельото и го е накарала да стои право и голо от кръста надолу до кошчето за боклук. Освен това в същото време го е пляскала по дупето пред другите деца.

По сигнал на майката на детето е извършена проверка и на учителката е наложено дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение“.

Детето обаче е приело тежко наложеното му наказание, което е довело до тикове и лека степен на тревожност, като се е наложило известно време да си остане у дома. От своя страна учителката обяснила, че детето имало навика само да се разголва по описания в исковата молба начин и да се удря по дупето. Твърди също, че е приела да бъде наказана дисциплинарно, мотивирана от становището на директорката на детската градина, да не се стига до ескалация на конфликта. Въпреки това тя е подписала с особено мнение заповедта, като заявява, че не е запозната с резултатите от проведените проверки.

Съдът обаче е назначил експертизи и е разпитал свидетели, сред които и бабата на детето. Тя е категорична, че в деня на деянието внучето ? е било разстроено и когато се е прибрало у дома, е плакало, а тиковете, които имало, са се засилили. 6-годишното момченце е изразило чувство на срам, обяснявайки за случилото се, като освен това допълнително е споделило, че госпожата е разрешила и на другите деца да го пляскат по дупето.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *