ПОКЪРТИТЕЛНА ИСТОРИЯ! Момче с тежка малформация тренира баскетбол с инвалидна количка

Удивителна история за волята на едно момче, което е по-различно от другите, но по никакъв начин не го показва. За него разказа баща му в последния епизод на „Шеф под прикритие” по Нова тв. Един от служителите на голяма фирма се оказа, че има нелек живот. Когато се ражда детето му, чува думите – от него нищо няма да стане и по-добре го оставете в институция.

Къде е той 12 години по-късно и какво значи обичта на една майка и на един баща?

За Атанас Йорданов и семейството му борбата е всеки ден. Очите на Цеци обаче сияят, когато насочи поглед към баскетболния кош или е на скамейката със своето второ семейство – така нарича съотборниците си.

Когато се ражда, родителите чуват от лекарите, че няма да може да ходи, да говори и да се развива нормално. Те обаче отказват да оставят детето си в дом, въпреки че чуват такива съвети и до днес. Причината – момчето се ражда със тежка малоформация. Освен че се ражда буквално инвалид, седем дни по-късно развива и хидроцефалия. Днес е с клапа в главата и е претърпял множество операции.

Новият живот на Цеци започва през 2011 година на баскетболното игрище на стадион „Васил Левски”. Довежда го майка му, която отказва да приеме, че детето й ще остане неподвижно. Треньорът е изумен, защото до този момент толкова малко дете не играло в отбора.

Днес от неподвижния Цеци няма и следа. Не просто може да говори, а е един от най-добрите защитници на игрището, опровергавайки всички очаквания на медиците. Може да се похвали дори с медали.

Даниела и Йордан тръпнат, докато Цеци е на игрището. Страхуват се, че може да се нарани, но знаят, че това е начинът той да живее нормално. Те благодарят на Бог за всеки един ден с него.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *