Община Банско участва в големите изложения в София и Белград

Община Банско показа силно присъствие в рамките на „Sajam Turizma”- най-голямото туристическо събитие в Сърбия, както и в цяла Югоизточна Европа, както и на международната туристическа борса „Ваканция&Спа експо“, която се проведе в София.

Двата специализирани форума за туристически услуги са с утвърдени традиции, като представителите на туристическия бранш от Банско имаха възможност да осъществят контакти с туроператори и туристически агенти от цял свят, както и директно с потребители на туристически услуги.

Сръбското панаирно изложение „Sajam Turizma” може да се похвали, че само за изминалата година е било посетено от  повече от 62 000 посетители, видели над 290 изложители от 53 държави. Тазгодишното издание на българското „Ваканция&Спа Експо“ бе тридесет и трето подред и бе проведено под патронажа на Министерството на туризма, като имаше над 380 участници.

Само за миналата година близо 20 хиляди сръбски и черногорски граждани са посетили курортния град, отбелязвайки ръст в сравнение с данните от 2014 г. Увеличен е и интересът от страна на вътрешния туристически пазар – 302 155 българи са предпочели Банско за почивка, в сравнение с 254 968 наши сънародници от 2014.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *