Скандално! Kонтрольори отнеха картата на болен и беззащитен мъж

Столични контрольори отнеха картата за пътуване на болен и беззащитен мъж. Ангел Миладинов е с множество заболявания. Братовчедка му Соня Кръстева се грижи за него от осем години. Ангел често пътува с картата за градски транспорт на Соня, която може да се използва от всеки, защото не е персонална. Преди няколко дни обаче 60-годишният мъж има необичайна среща с контрольор, който му взима картата с думите, че тя вероятно е крадена, съобщава Нова телевизия. 

Контрольорите не казват как са преценили, че Ангел не може да е притежател на картата, която ползва. Не му дават и документ за конфискацията.

След инцидента Соня отива в Центъра за градска мобилност да търси картата си и обяснение за отнемането й. Пише жалба и там й връщат документа. 

От Центъра за градска мобилност отказаха да отговорят пред камера какви са критериите за преценка – на кого да отнемат и на кого да оставят картата за транспорт. Официалният отговор от общинската служба гласи стандартното: предстои проверка, ако има виновни – ще бъдат наказани.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *