Яйчено сирене

Необходими продукти:

10 яйца

1 л прясно мляко

1 с. л. кисело мляко или заквасена сметана

1 ч. л. сол

1 ч. л. захар

Начин на приготвяне:

Разбъркайте яйцата със солта и захарта и ги оставете да престоят 5 минути. Прибавете прясното мляко, киселото мляко, разбъркайте добре, сипете сместа в тенджера и я сложете на водна баня. Оставете водата в долния съд да кипне и намалете температурата. Гответе 40 минути, като сместа трябва да стане като каша.

Сипете сместа в няколко големи марли, оставете да се изцеди добре. Сложете сиренето, увито в марлите в чиния и натиснете с чист камък около 500 г и оставете да стои в хладилника за 10 часа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *