Ето как само за 3 дни белият ви дроб ще стане чисто нов

Индустриалната епоха направи въздуха много мръсен. Рязко се повишава и съдържанието, и броят на отровните вещества в него.

Белите дробове са филтър на този въздух и поради това трябва качествено да се почистват от време на време. Иначе се приема по-малко кислород при дишането, пише doctorbg.net.

Тук няма нужда да се уточнява, че не бива да се пуши и че трябва да се избягват най-задимените места в градовете, съветва Doctorbg.net.

Едно пречистване на белия дроб се прави със 7 всекидневни действия, които се повтарят само 3 дни. Ако живеете в голям град, можете да го правите през всеки месец, понеже там отровите във въздуха са повече. Ако сте в малък град или на село – на всеки 3 месеца. Някои от изброените по-долу действия може да ви станат и всекидневен навик, пише в. „Живот без рак“.

[Пречистване на белия дроб трябва да се предприема всеки месец!]

Правете си ежемесечно пречистване на белия дроб, за да не хванете рак!

1. Не пийте прясно мляко

На кравите се дават някои хормони, за да се вдигне млеконадоят. Те обаче попадат и в млякото. Един от тях е хормонът IGF-1, който причинява рак на простатата, на гърдата, на дебелото черво, на белия дроб и др.

Млякото на някои породи крави и сиренето от него съдържат белтъка бета CM-7. Той стимулира жлези по стените на дихателните пътища и в храносмилателната система да отделят повече слуз. Има храчки, а те са вредни при хронични болести на белия дроб. Слузта в него води до астматични пристъпи.

Има и алергични реакции към млякото, които още не са добре изучени. Това са възпаления, които отслабват имунната система и човек хваща рак.

2. Пийте билкови чайове

Слузта се изхвърля от дробовете с билкови чайове. Най-полезни за това са евкалиптовият, чаят от риган и ментовият. Пийте по 1 чаша от някой от тях 2 часа преди да си лягнете.

3. Пийте сок от грейпфрут

Грейпфрутът съдържа два мощни антиоксиданта – ликопен и наригин. Първият предпазва от рак на белия дроб и помага да се овладеят астматични пристъпи. Вторият спира възпалението на белия дроб от липополизахариди и го пази от пулмонална фиброза.

4. Пийте сок от моркови

Изпивате по чаша сок от моркови между закуската и обяда. Така давате на тялото си витамин А, С и Е. Ако има недостиг на тях, се развива рак на белия дроб.

5. Изпивате сок от боровинки

Боровинките убиват вредни бактерии в белия дроб, бъбреците и пикочния тракт, които предизвикват инфекции. Доказано е с опити в лаборатория, че боровинките спират растежа и разсейването на някои видове туморни клетки – левкемични, на белия дроб, на матката и на простата.

6. Избягвайте лекарствата за хрема

Вече има цяла „медицина на кашлицата“. Не купувайте нейните лекарства, защото те се явяват като токсични за черния дроб и водят до задържане на токсините от мръсния въздух в белия дроб. Лекуавайте хремата си само с природни средства – например сироп от борови иглички, разтворен в чаша топла вода.

7. Правете си парни бани

Парната баня навлажнява дихателните пътища от носа до белия дроб и премахва възпалението им. Тя намалява и слузта в дробовете. Престоят в една парна баня трябва да бъде 10-15 минути. Намажете гърдите си с няколко капки евкалиптово масло. Ако се намирате във вана, над водата трябва да се вдигне пара и тя да е топла, но не гореща.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *