78 зрелостници на Гимназията по строителство се дипломираха, четирима получиха парични награди за отличен успех, първенец на випуска е М. Манова

78 зрелостници на Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия “Васил Левски” в Благоевград се дипломираха на церемония в училищния двор. Наред с официалния документ за средно образование 75 от завършващите специалностите “Архитектурна реставрация”, “Пътно строителство”, “Строителство и архитектура” получиха и свидетелство за степен на професионална квалификация.
От името на целия педагогически колектив, както и от свое, директорът на ПГСАГ Марияна Митова поздрави дванадесетокласниците за постигнатите резултати и успехи и ги посъветва никога да не се отказват, да мечтаят, но и да действат, и не на последно място – да изберат правилния път.


Четирима зрелостници бяха отличени с парични награди и грамоти. Първенец на випуск 2021 г. е бъдещият архитект Мария Манова. Любопитното е, че тя се явява и полага три матури – задължителната по български език и литература, английски език като втори ДЗИ, и държавен квалификациионен изпит по теория и практика на професия, който взима с отлична оценка.
“Честно казано, най-трудно ми беше по специалните премети, но си заслужаваше. Много съм доволна от подготовката си”, сподели Мария, която иска да продължи развитието си в областта на архитектурата.
Че последната година е била предизвикателство, но с желание всичко се постига, каза и Ивета Начева, възнамеряваща да учи строителство на сгради, а под “светлините на прожекторите” застанаха и другите двама отличници – Биляна Петрова и Кирил Георгиев.
Заради топлото време церемонията бе кратка и “стегната”, а на финала част от завършващите си направиха снимки за спомен.

Зрелостници от 12 “б”, специалност “Архитектурна реставрация”, с класния си ръководител, учителката по БЕЛ Г. Терзийска


СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *