Топ теми

780 зрелостници на първа матура по БЕЛ в Кюстендилска област

780 ученици в Кюстендилска област ще се явят на държавни зрелостни изпити. Първият е на 19 май по български език и литература. Вторият изпит ще бъде на 21 май, припомниха от Регионално управление на образованието. Вече са разпределени и учителите-квестори в съответните училища.  

През двете дати по-малките ученици ще си останат в мини ваканция. В повечето училища пък денят между двете ДЗИ е определен като спортен празник. Така след вторник учениците ще влязат в клас след празника на славянската писменост и книжнина, или чак в сряда, 26 май.

По време на самите изпити учениците ще бъдат между 8 и 13 ч. в класна стая според големината й, така че да се спазва социалната дистанция. През миналата година на матури се явиха 830 ученици.
Подготовката за предстоящите изпити на учениците е съгласно утвърдените графици на дейностите за организацията, провеждането и оценяването на ДЗИ със заповеди на министъра на образованието и науката, публикувани на сайта на Министерство на образованието и науката.
От 10 май в Кюстендил полицията е предприела действия по осигуряване на шпалирите, с които завършващите зрелостници дефилират из града и безопасността на абитуриентските балове. Досега са предупредени четирима водачи-зрелостници, които не са спазвали правилата за движение. При следващо нарушение ще им бъдат съставени и актове.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *