781 пациенти са преминали през 2017 г. през ангиографската лаборатория в Сандански, при 121 през 2008 г., всички са подложени на коронарография

Членовете на Постоянната комисия по транспорт дадоха зелена светлина на предложението на кмета Кирил Котев за включване в дневния ред на следващото заседание на общинския план за противодействие на тероризма на територията на община Сандански. В него е заложено осигуряване на постоянна и адекватна защита на гражданите на територията на общината срещу терористични заплахи. Включено е и въвеждане на нива на терористични заплахи и степен на готовност за разработване на рисковете и за координирано изпълнение на мерките за противодействие на тероризма.

Според справка в архивите на община Сандански досега не е регистриран случай на терористична заплаха в града или в населените места в общината.

В дневния ред ще влезе и отговорът на управителя на Югозападна болница д-р Илия Тонев на питането на съветника Яне Янев за броя преминали пациенти през ангиографската лаборатория, излекувани и починали вследствие на така нареченото „продухване”. Представена е справка от 2008 до 2018 година.

Любопитното е, че за цялата 2008 г. преминалите пациенти са 121, а през 2017 г. техният брой е 781. От справката става ясно, че броят на коронарографиите е равен на броя на преминалите през ангиографската лаборатория пациенти.

Дебати по време на заседанието имаше по новия Закон за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Предстои декларациите да бъдат утвърдени от общинските съветници, но те самите няма да попълват такива. За тях изискването не важи. Но декларации ще попълват всички от публичната държавна администрация – кметът на общината, кметове на кметства и всички служители в Общинската администрация.

Протест на Районна прокуратура – Сандански по Наредбата за опазване на обществения ред и спокойствие на гражданите също предстои да се гласува в Общинския съвет. Този протест касае налагането на фишове и глоби от служителите в звено „синя зона”.

Прокуратурата е категорична, че единствените служители в държавната администрация, имащи право да съставят акт по Закона за движение по пътищата, са служителите на МВР. В случай че на предстоящото майско заседание съветниците не отменят своето решение, с което дадоха право на служители на звено „синя зона” да съставят актове по Закона за движение по пътищата, това решение ще бъде атакувано от Районна прокуратура – Сандански в Административен съд – Благоевград.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *