Откриха тайната на плъха-мутант от детската площадка

Загадката за плъха-мутант, намерен на детска площадка в центъра на Лондон, се оказа повече от прозаична. 11-килограмовият гризач, който накара европейските учени да си блъскат главите с въпроси за генните мутации, а някои да стигнат още по-далече – че животното е било отгледано във военна лаборатория за специални цели, се оказа… домашен любимец. Гамбийският плъх е последният “писък” в модата на домашните животни в Европа, твърди “Сън”.

Едрите гризачи се отглеждат по домовете, а по-смелите стопани с гордост ги разхождат с каишка по улиците на градовете си. Животното не е нито плод на експеримент, нито някакъв природен “феномен”. 

Огромният гризач бе открит от 46-годишния английски инженер Тони Смит по време на ремонт в къща в Лондон. Мъртвото “чудовище” лежало в храстите редом с детска площадка. По-късно с плъха-гигант се фотографира приятелят на инженера – електротехникът Джеймс Грийн. Той си направил труда и да избери необикновената природна “находка”. Плъхът-гигант бил дълъг 1,2 метра и тежал около 12 килограма.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *