Грахова супа

Необходими продукти:

200 г чаша зелен олющен грах

500 г пушена наденица

500 г свинско

4 глави лук

1 нарязан стрък целина

4 средно големи картофа

1 връзка целина

1 лъжичка сол

2 литра вода

Начин на приготвяне:

Залейте граха с вода и оставете 8-10 часа с капак. Отцедете и заедно със свинското поставете в тенджера с посолена вода. Гответе на слаб огън за около 3 часа. Добавете лука, стъблото и горната част на целината, бъркайте от време на време и варете още половин час.

Накрая добавете наденицата и варете още 10 минути. Извадете наденицата и я нарежете на филийки. Нарязана я върнете обратно в супата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *