
Необходими продукти:
1 кг телешко
1 кг картофи
3 моркова
3 глави лук
4 с. л. масло
4 ч. ч. вода
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Във вряща вода поставете телешкото, посолете, добавете дафиновия лист и пипера.
Варете на слаб огън 60 минути. Обелете картофите, морковите и лука. Картофите нарежете на кубчета, морковите и лука нарежете на филийки. Добавете зеленчуците към врящото месо и задушете за около 60 минути.
Когато месото и зеленчуците бъдат готови, извадете месото, не допускайте да изстине. От зеленчуците и малко бульон направете пюре, ако е нужно, добавете сол и пипер. Внимателно разбъркайте. Нарежете месото на парчета. Разтопете маслото.
Върху чиния сипете пюре от зеленчуци, върху него сложете парчета месо, полейте с масло и поръсете с магданоз.