30 лв. глоба за уволнения началник от Външно, карал по зелените релси

С 30 лв. ще бъде глобен главният секретар на МВнР Стоян Тодоров, който в четвъртък бе уволнен заради това, че е преминал със служебния си автомобил по единствените в София зелени релси, съобщи „24часа“.

Същата глоба ще отнесе и пернишкия тарикат, който преди Тодоров не само нагази в тях, но и затъна в калта и блокира трамваите за час.

Снимки на нарушението на двамата, публикувани от бдителни граждани в социалните мрежи, предизвикаха гнева на хиляди и послужиха за повод за уволнението на Тодоров.

“И двамата нарушители са установени, и на двамата са изпратени призовки и може би до 2-3 дни ще бъдат наказани. Глобата е 30 лв.”, съобщи шефът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев. Според него това е твърде леко наказание за подобно деяние.

СТОЯН ТОДОРОВ

Щом като може да мине през зелените площи, няма работа във външните работи, коментира премиерът Бойко Борисов, по чието указание Тодоров е бил светкавично уволнен. 

Няма значение, че е държавен служител, всички трябва да спазваме правилата, коментира пред Нова тв в петък говорителят на МВнР Бетина Жотева.

Тя обясни, че заснетият мерцедес не бил персонален на Тодоров, а се използвал за транспортиране на делегации и го карали различни шофьори.

“Ние не знаехме кой е бил в колата на Руски паметник, но за по-малко от ден установихме, че зад волана е бил главният секретар Стоян Тодоров”, обясни Жотева.

Тя приела Златния скункс на “Господари на ефира” вместо провинилия се Тодоров, защото той си взел отпуск, трети ден не бил на работа.

loading...


За свое оправдание обяснил, че предприел минаването през зелените релси на Руски паметник, защото там имало катастрофа на два трамвая и гигантско задръстване, а той закъснявал за работа. “Опитал се е да мине, но видял, че прави нарушение, и се е върнал от средата на пътя”, посочи Жотева. “Това е недопустимо. Ако искаме държавата ни да се промени, трябва всички до един да спазваме правилата”, коментира още говорителката на Външно.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *