Георги Костов: Имало е сигнал за „Плиска“, но няма опасност

„Няма опасност“. Това каза главният секретар Георги Костов пред Нова тв. Той съобщи, че вчера след атентатите в Брюксел са получени много сигнали от граждани. 

Всички те са проверени и са се оказали недействителни. Имало е наистина сигнал за опасност в района на хотел „Плиска“ – по тази причина там има засилено полицейско присъствие, но сигналът се е оказал недействителен и няма никаква опасност.

Главният секретар е уверил кмета, че към момента няма данни за заплаха на сигурността на гражданите на София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. МВР проверява всички сигнали от граждани. Разпореждането към шофьорите на градския транспорт е да са с повишено внимание. Засилено е полицейското присъствие в района на хотел „Плиска“.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разговаря с главния секретар на МВР Георги Костов по повод сигнала за заплаха. Разпореждането към шофьорите на градския транспорт е да са с повишено внимание. Засилено е полицейското присъствие в района на хотел „Плиска“. 

По-рано съобщихме за сигнал от държавния департамен на САЩ, който предупреждава за възможна заплаха срещу неуточнена линия или линии на градския транспорт в близост до хотел Плиска в София. Съобщението е публикувано във Фейсбук страницата на консултския отдел на държавния департамент с дата 23 март след 23 ч. българско време.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *