Refan-728×90-July-2019

Чили кон карне

Необходими Продукти

кайма – 300 г

чушки – 1 брой червени

чушки – 1 брой зелени

люти чушки – 1 брой

лук – 1 глава

чесън – 5 – 6 ск.

боб – 250 г червен или смес от няколко вида боб

царевица – 125 г консервирана, отцедена

домати – 500 мл доматен сос

вино – 60 мл червено

сол

черен пипер – на вкус

къри – 1/2 ч.л.

кимион – около 1 ч.л.

чили – 1/2 ч.л., по желание или на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд. Добавете каймата, кимиона и разбърквайте, докато се запържи, след което прибавете боба и доматения сос.

Долейте виното ималко гореща вода и задушавайте под капак за 15-тина минути. По желание добавете сос Табаско. Идва ред да добавите царевицата, след което задушавайте за още 5 минути или до пълното омекване на боба. Накрая готовото Чили кон Карне се отема от котлона и се поръсва с накълцан магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *